DOLAR 32,5453 0%
EURO 34,9107 0.13%
ALTIN 2.430,280,31
BITCOIN 2071688-4,14%
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dink davasında eski istihbarat daire başkanı savunma yaptı
  • Haber Ondan
  • Dink davasında eski istihbarat daire başkanı savunma yaptı

Dink davasında eski istihbarat daire başkanı savunma yaptı

ABONE OL
Aralık 24, 2020 13:28
Dink davasında eski istihbarat daire başkanı savunma yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin FETÖ elebaşı firari sanık Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu 76 sanığın yargılandığı davada savcı esasa ilişkin mütalaasını açıklamıştı. 36 sanığın cezalandırılması ve kararla birlikte tutuklanması istenen mütalaaya karşı sanık savunmaları devam ediyor.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde davanın bugün görülen duruşmasına tutuksuz sanıklar Engin Dinç, Hüseyin Yılmaz, Hacı Ömer Ünalır, Mikdat Özbek, Musa Yıldırım, Hasan Durmuşoğlu ve Eyüp Temel katıldı. Tutuklu sanıklar ise bulundukları cezaevilerinden SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı.

“REDDEDİYORUM”

Duruşmada ilk olarak cinayet öncesi dönemde Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olan sonrasında İstihbarat Daire Başkanlığı’na atanan Engin Dinç mütalaaya karşı savunma yaptı. Dinç, Yasin Hayal ile ilgili gelen bilgileri rapora geçip ilgili yerlere ilettiğini söyleyerek, “Ses getirecek eylem istihbarat alanında kullanılan bir tabirdir. Olayı hafifletecek bir ifade değildir. Suçlamaları reddediyorum” dedi. Diğer sanıklar da savunmalarında beraatlerini istedi.

“YURTDIŞINA KAÇACAKLARDI”

Alınan beyanın ardından mahkeme başkanı, tutuksuz sanıklardan Ecevit Emir, Ali Öz ve Emre Cingöz hakkında İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yazı gönderildiğini ve yurtdışına kaçmak için Gürcistan’da bazı şahıslarla irtibat kurarak çalışma yaptıklarına yönelik tespitlerin olduğunu söyledi. Bunun üzerine salonda bulunan sanık Emre Cingöz, “Öyle bir şey yok. Ben ailemle yaşıyorum. İşimde gücümdeyim” dedi.

2 SANIĞA EV HAPSİ

Alınan savunma ve taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanıklar Ecevit Emir ve Ali Öz’e yurtdışına yasal olmayan yollardan kaçma girişiminde bulunmaları sebebiyle ev hapsi verilmesine karar verdi. Sanık Emre Cingöz’e ise İstanbul il sınırlarını terketmeme şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı. Mahkeme sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İlginizi ÇekebilirDink davasında esasa ilişkin savunmalar başladıDink davasında esasa ilişkin savunmalar başladı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.