DOLAR 32,3812 0.18%
EURO 34,9905 -0.25%
ALTIN 2.324,520,23
BITCOIN 2265063-0,69%
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Depremin ardından 30 CHP’li vekil Elazığ’a gidiyor
  • Haber Ondan
  • Depremin ardından 30 CHP’li vekil Elazığ’a gidiyor

Depremin ardından 30 CHP’li vekil Elazığ’a gidiyor

ABONE OL
Ocak 4, 2021 02:14
Depremin ardından 30 CHP’li vekil Elazığ’a gidiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elazığ’da meydana gelen 4.2 şiddetindeki depremin ardından 6 Ocak Çarşamba gününden itibaren milletvekillerinin de yer alacağı CHP heyetinin Elazığ’da olacağını duyurdu.

“Elazığ’da bugün yaşanan 4.2 şiddetindeki deprem bari iktidarı uykudan uyandırsın. Deprem gerçeği unutulmamalıdır” diyen Öztunç, sözlerini şöyle sürdürdü;

*Türkiye’nin bir deprem ülkesi gerçeği olduğunu unutmamamız gerekiyor. Maalesef ülkemizde deprem yaşanıyor. Depremden sonra 3-15 gün medyada bu gerçek kalıyor. Daha sonra yeni bir deprem olana kadar unutuluyor.

*Oysa Türkiye ciddi bir deprem ülkesi. Yaşandığı zaman canımızı yakıyor. Bunun için yapılması gerekenler var. Deprem fay hatları üzerinde bulunan yerleşim alanlarında mutlaka yapı stokunun çıkartılması gerekiyor.

*Depreme yönelik tedbirlerin alınması, güçlendirmelerin yapılması, deprem haritalarının belirlenmesi gerekiyor. Ama AK Parti hükümeti bu konuda ciddi çalışmalar yapmıyor. Deprem olduğu zaman, ‘enkazdan insanları nasıl çıkartırız’ sadece böyle deprem politikası yürütüyor.

*Oysa çağdaş ülkelerde olduğu gibi bir deprem bakanlığının mutlaka kurulması gerekiyor. Büyükşehir belediyelerinde deprem daire başkanlıklarının da kurulması gerekiyor.

“KÖY KÖY, KASABA KASABA ÇALIŞACAĞIZ”

Geçtiğimiz yıl Elazığ’da yaşanan şiddetli depremi hatırlatan Öztunç, “Elazığ’da ne yapıldı, verilen sözler tutuldu mu, bunu araştırmak üzere 6 Ocak’ta 30 CHP’li milletvekili olarak gideceğiz. 2 gün boyunca, köy köy, kasaba kasaba, mahalle mahalle çalışacağız. Deprem gerçeğini bir kez daha kamuoyuna hatırlatacağız” dedi.

İlginizi ÇekebilirSon dakika... Elazığ'da 4,2 büyüklüğünde depremSon dakika… Elazığ’da 4,2 büyüklüğünde deprem İlginizi ÇekebilirNaci Görür'den Elazığ depremi açıklaması: Artçı deprem zincirinin son halkasıNaci Görür’den Elazığ depremi açıklaması: Artçı deprem zincirinin son halkası

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.