DOLAR 32,4795 -0.2%
EURO 34,9640 0.35%
ALTIN 2.436,510,57
BITCOIN 20989420,48%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Corona virüsünden korunmak için ‘koronasiklet’ üretti
  • Haber Ondan
  • Corona virüsünden korunmak için ‘koronasiklet’ üretti

Corona virüsünden korunmak için ‘koronasiklet’ üretti

ABONE OL
Ağustos 6, 2020 09:17
Corona virüsünden korunmak için ‘koronasiklet’ üretti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Adana’da bisiklet tasarımcısı Yaşar Demir, corona virüsü salgınından korunmak için sosyal mesafe kurallarına uygun bisiklet tasarladı. Normal bir bisikletin üzerine ek olarak, çatı kaynaklayan Demir, sistemin zincir ve pedal mekanizmalarını yeniden üretti.

Gösteri ve filmler için özel üretim bisikletler üreten Demir, uçakların iniş ve kalkış sistemini gözlemleyerek, bisikletin altına ek olarak yaptığı ve kol sistemiyle devreye giren 2 teker ekleyerek dengede kalmasını sağladı.

(FOTO: DHA)

Demir ayrıca boyu 3 metreye ulaşan bisikletine rahat inip, binebilmek için arka kısmına, merdiven görevini yapabilen küçük demirler ekledi.

ADI: KORONASİKLET

‘Koronasiklet’ adını verdiği sosyal mesafeli bisikletin bitme aşamasında olduğunu söyleyen Demir, “Pandemi sürecinde aklımda böyle bir bisiklet tasarımı yapmak vardı. Koronavirüs salgını olunca, üretime geçtim. Boyu şu anda 3 metreye yakın. Altına, dengede durması için ek ayaklar yaptım. Rahat inip, binmek için de merdiven gibi demir kaynattım. Yüksekte kullanınca hem serin oluyor, hem de sosyal mesafe kurallarına uyarak insanlardan uzak kalıyorum” dedi.

(FOTO: DHA)

Görenlerin yoğun ilgi gösterdiğini de sözlerine ekleyen Demir,  talep olursa seri üretime geçebileceğini de sözlerine ekledi. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.