DOLAR 32,3595 0.26%
EURO 35,1136 -0.13%
ALTIN 2.307,841,34
BITCOIN 22884013,40%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Corona aşısı geldi, AKP’liler olmaya başladı’ iddiasına Bakan Koca’dan yanıt
  • Haber Ondan
  • ‘Corona aşısı geldi, AKP’liler olmaya başladı’ iddiasına Bakan Koca’dan yanıt

‘Corona aşısı geldi, AKP’liler olmaya başladı’ iddiasına Bakan Koca’dan yanıt

ABONE OL
Aralık 10, 2020 00:24
‘Corona aşısı geldi, AKP’liler olmaya başladı’ iddiasına Bakan Koca’dan yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çin’le yapılan aşı anlaşmasına ilişkin geçtiğimiz hafta TBMM’ye yazılı soru önergesi sunarak, sözleşmenin detaylarını soran CHP Ankara Milletvekili Murat Emir şu iddiada bulunmuştu:

* Çin aşısı 10 gündür Türkiye’de. Aşıyı getiren firma da her zamanki gibi yine Keymen İlaç oldu. Aşı 10 gündür el altından AKP’li siyasilere, aile dostlarına, nüfuzlu kişilere ve tanıdıklara yapılmaya başlanmış bile.

* Günlerdir aşının nasıl geleceğini, sözleşmenin detaylarını, aşının fiyatını soruyorduk. Bakanlık da toplumu bilgilendiriyor gibi yapıp aslında hiçbir bilgi vermiyor ve süreci kapalı bir şekilde yürütmeye devam ediyordu. Şimdi, bakanlığın süreci neden kapalı bir şekilde götürdüğü ortaya çıkmış oldu.

KOCA: TESTLERİ YAPILMADIKÇA HİÇ KİMSEYE YAPMIYORUZ

Bilim Kurulu toplantısının ardından CHP’li Emir’in iddiasına yanıt veren Sağlık Bakanı Koca, “Bakanlık olarak izin verdiğimiz herhangi bir aşı söz konusu değil” dedi. Bakan Koca, şu ifadeleri kullandı:

* Türkiye’ye hangi aşı olursa olsun halk sağlığı ve tıbbi cihaz ve ilaç kurumumuz tarafından laboratuvarlarda testleri yapılmadıkça, hiç kimseye yapılmasını biz istemiyoruz ve yapmıyoruz.

* Dolayısıyla incelemeden geçmemiş olan aşıları kimselerin yaptırmasını da istemiyoruz. Şu dönemde gönüllü olanlara yapılabiliyor. Gönüllü olanlara yapılırken bir takım esasları var. Türkiye’de bizim bakanlık olarak izin verdiğimiz herhangi bir aşı söz konusu değil.

İlginizi ÇekebilirSağlık Bakanı Koca açıkladı: Pozitif vaka sayımız 1,5 milyonu aştıSağlık Bakanı Koca açıkladı: Pozitif vaka sayımız 1,5 milyonu aştı İlginizi ÇekebilirGüncel corona virüsü vaka ve vefat sayısı açıklandı! İşte 9 Aralık tablosuGüncel corona virüsü vaka ve vefat sayısı açıklandı! İşte 9 Aralık tablosu

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.