DOLAR 32,4963 -0.15%
EURO 34,9562 0.28%
ALTIN 2.434,000,46
BITCOIN %
İstanbul
19°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuk kitabında tepki çeken ifadeler! MEB açıklama yaptı
  • Haber Ondan
  • Çocuk kitabında tepki çeken ifadeler! MEB açıklama yaptı

Çocuk kitabında tepki çeken ifadeler! MEB açıklama yaptı

ABONE OL
Ağustos 27, 2020 22:19
Çocuk kitabında tepki çeken ifadeler! MEB açıklama yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yazar Musa Dinç tarafından yazılan “Gül ve Düşün” isimli çocuk kitabında yer alan ve hayvanlar arasında geçen ‘tecavüz, taciz’ hikayeleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Twitter’da “GülveDüşünkitabıkaldırılsın” etiketi Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti.

Gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Musa Dinç özür dileyerek kitapların imha edildiğini belirtti.

MEB: BAKANLIĞIMIZIN YAYIN ALANINDA DEĞİLDİR

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

* Bugün medyaya yansıyan söz konusu ‘hikaye kitabı’ üzerinden Sayın Bakanımıza ve Bakanlığımıza yönelik ortaya atılan iddialar üzerine bir bilgilendirme yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

* Millî Eğitim Bakanlığı yalnızca bünyesindeki ders kitaplarının onayını vermektedir. Medyaya yansıyan söz konusu içerik, ‘hikaye kitabı’ kategorisindedir, Bakanlığımız yayın ve kontrol alanında değildir.

“İNCELEMEYE ALINMIŞTIR”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada sosyal medyada ve bazı basın organlarında “Gül ve Düşün” isimli çocuk kitabında yer alan kabul edilemez ifadeler ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulduğu belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

* Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü, konuyu 26.08.2020 tarihi itibariyle Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu’nda resen incelemeye almıştır. Kitabın içeriğinin çocuklarımızın psikososyal gelişimini olumsuz yönde etkileyeceği değerlendirilmiş ve adı geçen kitap ile ilgili muzır ve müstehcen olduğu yönünde karar ivedi bir şekilde alınmıştır.

Çocukların yüksek yararı ve toplumsal ahlaki yapının korunmasının öncelikleri olduğu kaydedilen açıklamada, Bakanlık olarak çocukların ruhsal, psikolojik ve fiziksel gelişimlerini etkileyecek her türlü olumsuz içerik ile mücadeleye devam edileceği belirtildi. (İHA, DHA)

İLGİLİ HABERDSÖ'den 12 yaşından büyük çocuklara maske takma tavsiyesiDSÖ’den 12 yaşından büyük çocuklara maske takma tavsiyesi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.