DOLAR 32,4052 0.16%
EURO 35,3390 0.14%
ALTIN 2.323,530,21
BITCOIN 22903802,74%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çavuşoğlu’ndan Avrupa’ya müjde: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız
  • Haber Ondan
  • Siyaset
  • Çavuşoğlu’ndan Avrupa’ya müjde: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız

Çavuşoğlu’ndan Avrupa’ya müjde: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız

ABONE OL
Mayıs 6, 2021 15:38
Çavuşoğlu’ndan Avrupa’ya müjde: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’da mevkidaşı Maas ile görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Avrupa’ya turizm konusunda mesaj vererek, “Turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” ifadesini kullandı. Çavuşoğlu, Türkiye’de aşılananların oranını da olduğundan fazla söyledi.

Çavuşoğlu'ndan Avrupa'ya müjde: Turistin görebileceği herkesi aşılayacağız

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya’da mevkidaşı Heiko Maas ile bir görüşme gerçekleştirdi. İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Libya’da duruma ilişkin değerlendirmeler yapan Mevlüt Çavuşoğlu, “İki gün önce ben de Libya’daydım. Libya’da yeni kurulan hükümete destek vermemiz lazım. Ülkede bulunan çok sayıda yabancı ve paralı askerin çekilmesi konusunda hem fikiriz. Libya’ya verilen desteğin geri çekilmesi doğru değil. Yabancı savaşçı ile meşru mevcudiyet karıştırılmamalı” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, koronavirüs aşısını geliştiren Türkiye kökenli bilim insanlarına da değinerek, “Özlem Türeci ve Uğur Şahin’in başarıları ile Türkiye ve Almanya olarak gurur duyduk” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, Almanya ile kurulan ilişkilerle ilgili, “İkili ticaretimiz hızlı şekilde artıyor. Bu sene 40 milyar doların üzerine çıkabileceğini görebiliyoruz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’de aşılama süreciyle ilgili vaatlerde bulunan Çavuşoğlu, “Turizm sezonuna güvenli bir şekilde girebilmek ve vatandaşlarımızın güvenliği için bazı tedbirler aldık. Otel ve restoran çalışanları, tur rehberleri, şoförler, havaalanında çalışanlar dahil, turistin görebileceği herkesi Mayıs sonuna kadar aşılayacağız” dedi.