DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bursa’da karantinaya uymayan 4 kişi hakkında hapis istemiyle dava açıldı
  • Haber Ondan
  • Bursa’da karantinaya uymayan 4 kişi hakkında hapis istemiyle dava açıldı

Bursa’da karantinaya uymayan 4 kişi hakkında hapis istemiyle dava açıldı

ABONE OL
Eylül 11, 2020 23:12
Bursa’da karantinaya uymayan 4 kişi hakkında hapis istemiyle dava açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da 4 kişi karantina kurallarına uymayınca, haklarında hapis cezasıyla dava açıldı. Açıklama İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan geldi.

SAVCILIK DUYURDU 

Açıklamada, Covid-19 hastası, temaslısı olarak teşhisi konulan ve evde izleme altına alınan şahısların kontrollerinin emniyet ve jandarma personeli tarafından yapıldığı, son dönemde evde yapılan kontrollerde ilgililerin karantina tedbirine uyumayarak evde bulunmadıklarının tespit edildiği belirtildi.

İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, karantinaya uymayan 4 kişi hakkında dava açıldığı belirtildi.

4 KİŞİYE DAVA AÇILDI

Yaşanan bu durumun kişinin hem kendi sağlığını hem de halk sağlığını ciddi manada tehlikeye attığı ve virüsün bulaşıcılık hızını artırdığı ifade edildi.

Açıklamada, Türk Ceza Kanunu uyarınca bu eylemin suç teşkil ettiği ve bir yıla kadar hapis cezasının verildiği, geçen hafta içerisinde İnegöl’de 4 kişiye bu şekilde dava açıldığı ifadelerine yer verildi.

İÇİŞLERİ GENELGE YAYINLAMIŞTI
Karantina kurallarını ihlal edenlerin sayısı hızla artınca İçişleri Bakanlığı tüm yurt genelini kapsayan bir genelge yayımlamıştı. Genelgede izolasyon kararına aykırı hareket eden kişiler hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 195’nci maddesi uyarınca suç duyurusunda bulunulacağı ve bu kişilerin, valiliklerce izolasyon sürecini tamamlatmak üzere yurtlara veya pansiyonlara sevk edilerek zorunlu izolasyona tabi tutulacağı ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERİçişleri'nden 81 ile genelge: Karantinaya uymayanlar yurtlara alınacakİçişleri’nden 81 ile genelge: Karantinaya uymayanlar yurtlara alınacak

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.