DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20951281,47%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bombalı araçla saldırının engellenmesinde detaylar ortaya çıktı
  • Haber Ondan
  • Bombalı araçla saldırının engellenmesinde detaylar ortaya çıktı

Bombalı araçla saldırının engellenmesinde detaylar ortaya çıktı

ABONE OL
Mayıs 28, 2021 17:44
Bombalı araçla saldırının engellenmesinde detaylar ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Diyarbakır’da dün akşam saatlerinde teröristler tarafından gerçekleştirilmek istenen bombalı araçla saldırı girişiminin detayları ortaya çıktı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında Diyarbakır-Mardin kara yolunda yaptıkları yol kontrol uygulamasında ‘dur’ ihtarına uymayan bir otomobili takibe aldı. Ekiplerin takibi sırasında araç Kamışlı Bulvarı kavşağında kaza yaptı.

Sürücü araçtan çıktıktan sonra, dışarıya attığı bir paket, polisi harekete geçirdi. Sürücü gözaltına alınırken, paketle ilgili yapılan incelemede bomba düzeneği olduğu belirlendi. Bölgeye gelen bomba imha ekipleri tarafından düzeneğin kontrollü şekilde imha edilmesiyle, olası bombalı saldırısı önlendi.

ÖNCÜ ARAÇ GEÇİŞ YAPMIŞ

Olayla ilgili araştırma başlatan ekipler, gözaltına aldıkları sürücü İ.K. hakkında terör örgütü PKK soruşturması yapıldığını belirledi.

Ekipler, ayrıca takip sonucu yakalanan araçtan önce kontrol uygulamasında ‘öncü araç’ diye belirtilen bir otomobilin de geçiş yaptığını tespit etti.

Yapılan teknik ve takip sonucu öncü araç, merkez Bağlar ilçesinde terk edilmiş halde bulunurken, araçla ilgili şüpheli M.A. gözaltına aldı. Gözaltındaki İ.K. ile M.A.’nın emniyetteki sorgusu sürüyor. DHA

İlginizi ÇekebilirDiyarbakır'da bombalı araçla saldırı önlendiDiyarbakır’da bombalı araçla saldırı önlendi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.