DOLAR 32,3483 0.26%
EURO 35,1132 -0.12%
ALTIN 2.308,411,37
BITCOIN 22765992,55%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bitcoin’den yeni rekor: Aralık’tan bu yana yükseliş oranı yüzde 200’ü aştı
  • Haber Ondan
  • Ekonomi
  • Bitcoin’den yeni rekor: Aralık’tan bu yana yükseliş oranı yüzde 200’ü aştı

Bitcoin’den yeni rekor: Aralık’tan bu yana yükseliş oranı yüzde 200’ü aştı

ABONE OL
Şubat 23, 2021 11:52
Bitcoin’den yeni rekor: Aralık’tan bu yana yükseliş oranı yüzde 200’ü aştı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aralık ayında 19 bin dolar seviyesinde bulunan Bitcoin, dün 58 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı. Kripto paradaki yükseliş, Aralık ayından bu yana yüzde 200’ü aştı.

Bitcoin’den yeni rekor: Aralık’tan bu yana yükseliş oranı yüzde 200’ü aştı

Geçen hafta 50 bin dolar seviyesini geçen kripto para birimi Bitcoin, Pazar günü de 58 bin doları aşarak yeni bir rekor kırdı.

Bitcoin böylece Ocak’tan bu yana yüzde 90’luk artışla toplam piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı. Bitcoin fiyatı 58 bin 332 dolar seviyesini gördü.

Aralık ayı ortasında 19 bin dolar seviyesinde bulunan Bitcoin’in yıl başındaki değeri 28 bin 900 dolar civarındaydı. Dünkü rekoruyla birlikte Bitcoin, Aralık’tan bugüne kadar yüzde 200’ün üzerinde bir yükseliş yaşamış oldu.

Bitcoin fiyatı, 2020 yılının tamamında yüzde 305 artış göstermişti.

Ocak başında 40 bin doları aşan kripto para, ay sonunda 30 bin dolara kadar gerilemişti.

Bitcoin fiyatının yükselmesinde, Tesla ile başlayan, BlackRock ile devam eden kurumsal yatırımcı ilgisinin ve bu kurumsal yatırımcı ilgisinin Bitcoin için uzun vadeli görünümü “parlattığına” inanan bireysel yatırımcıların ilgilerini artırmalarının etkili olduğu ifade ediliyor.

Elon Musk geçen hafta elektrikli otomobil şirketi Tesla’nın 1,5 milyar dolarlık Bitcoin aldığını açıklamıştı.

Mastercard da Bitcoin’i ödeme aracı olarak kabul etmeye hazırlanırken dünyanın en büyük fon yöneticisi olan Blackrock dijital para birimini kullanmanın yollarını aradıklarını duyurdu.

Artışta insanları fiziksel alışverişten uzaklaştırıp dijital alışverişe yönlendiren koronavirüs pandemisinin de etkisi oldu.

‘RALLİ SÜRDÜRÜLEBİLİR DEĞİL’

Daha önce Bitcoin’in uzun vadede 146 bin dolara ulaşabileceğini belirten JP Morgan, kripto paradaki oynaklık azalmadığı takdirde şu anki rallinin sürdürülebilir olmadığını belirtti.

JP Morgan, Bitcoin rallisinin kötü sonuçlanmaması için kripto paranın oynaklığının azalması gerektiğini söyledi.

JP Morgan stratejistlerinin yayımladığı nota göre, fiyat dalgalanmaları azalmazsa en büyük kripto paranın şu anki fiyatlardan işlem görmeye devam etmesi sürdürülemez.

JP Morgan, Bitcoin’in piyasa değerinin son 5 ayda 700 milyar dolar artış gösterdiğini fakat bunun sadece 11 milyar dolarlık kısmının kurumsal yatırımcılardan geldiğini vurguladı.

Sınırlı arz ve bireysel talebin fiyatları yine de yukarı itebileceğini belirten stratejistler, “Ocak ayından bu yana yaşanan yükselişler daha çok spekülatif akımlardan daha çok etkilendi.” dedi.

NASIL KURUMSALLAŞIR?

Kripto paraların ve Bitcoin’in kurumsallaşmasında ana olarak üç aşama bulunuyor: Yatırım fonlarının girmesi, şirketlerin bilançosunda Bitcoin bulunması ve merkez bankalarının Bitcoin alımı.

Kaynak: BBC Türkçe, Foreks, Bloomberg HT

Neden BirGün?

Bağımsız bir gazete olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir gazeteciliği hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün BirGün’e Abone Ol.

BirGün; seninle güçlü, seninle özgür!

BirGün’e Destek Ol

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.