DOLAR 32,3624 0.13%
EURO 35,0311 -0.15%
ALTIN 2.323,920,21
BITCOIN 2266965-0,29%
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Başakşehir – Alanyaspor maçı sonrası Aykut Kocaman’dan çarpıcı sözler! O maçları işaret etti
  • Haber Ondan
  • Spor
  • Başakşehir – Alanyaspor maçı sonrası Aykut Kocaman’dan çarpıcı sözler! O maçları işaret etti

Başakşehir – Alanyaspor maçı sonrası Aykut Kocaman’dan çarpıcı sözler! O maçları işaret etti

ABONE OL
Nisan 26, 2021 07:51
Başakşehir – Alanyaspor maçı sonrası Aykut Kocaman’dan çarpıcı sözler! O maçları işaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kocaman, “Mutlak kazanma ihtiyacımız olduğu bir maçtı. Maçın geneline baktığımızda ise 0-0 ve 1 puan çok kötü de olmadı. Galibiyete daha fazla yakın takım da rakibimizdi. Bugün futbol şansı da biraz yanımızdaydı. Bu da gerçek. Puanla ayrılmak çok da kötü olmadı.” dedi.

Rakiplerinin düzenli oyun yapısıyla ligin öne çıkan takımlarından biri olduğunu belirten Aykut Kocaman, şunları kaydetti:

“Rakibimiz sahanın bütününü ve topu kullanmaya çalışıyorlar. Öne çıkmak isteyen takım topun kontrolünü almalıydı. Rakibimiz farklı bir düzende sahaya çıktı. 3’lü savunmayla oynamaları bizim açımızdan handikap oluşturdu. İlk yarıyı güçlü bir oyunla geçirdiler, çok fazla karşılık veremedik. Oyunun kontrolü daha fazla Alanya’daydı. İlk yarıda iki problemimiz oldu, topun akışını sağlayamadık, oyuncu yerleşimini de oturtamadık. Basit top kayıpları Alanyaspor’a fırsatlar verdi. İkinci olarak Alanya’nın çok top kullanmasıyla bize baskı yapmasıyla daha çok direkt toplar kullandık. Bu da enerji dağılımının olumsuz olmasını sağladı. İlk yarı Alanya’nın hakimiyeti altında geçti.”

“ERZURUM VE ANKARAGÜCÜ MAÇLARI, YAŞAM MÜCADELESİ MAÇLARI”

class=’cf’>

İkinci yarıda oyunda üstünlüğü yakaladıklarının altını çizen Kocaman, “İkinci yarı oyunu lehimize çevirdik, baskıyı doğru yapmaya başladık, oyunun kontrolünü ele aldık. Ceza sahasının etrafında oynamaya başladık. Gerginlik ve mutlak kazanma arzusu telaşlı hareketler getirdi. Kaygılı oyun üretkenlik konusunda problemler oluşturdu. Sonraki süreçte yorgunluğun artmasıyla beraber Alanya düzenli oyunuyla tekrar oyundaki dengeyi kurdu. Kalemize yakın olmaya başladı. Çok fazlasıyla ihtiyacımız olan maçtan alınan bir puan şu an itibarıyla çok kötü sayılmaz. Önce Erzurum ve sonrasındaki Ankaragücü maçları yaşam mücadelesi maçları. Buralara doğru odaklanmaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

MUSTAFA KEÇELİ: 1 PUAN İYİDİR

Aytemiz Alanyaspor’un yardımcı antrenörü Mustafa Keçeli ise, zorlu bir deplasmandan alınan bir puanın iyi olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Mustafa Keçeli, tüm takımların çok yoğun bir periyottan geçtiklerini, üç günde bir maç oynadıklarını belirtti.

class=’cf’>

Rotasyon yapmaları gerektiğini anlatan Keçeli, şunları kaydetti:

“Dört oyuncumuzu değiştirdik. Onlardan da istediğimiz performansı aldık. Amaç atletizmi arttırmaktı. Bugün ilk defa 3’lü savunma oynadık. 3-4-1-2 oynadık. Topa sahip olduk ilk yarı çok iyi oynadık, skoru da alabilirdik. Futbol gol atmaktan ve yememekten kurulu. Atmayınca kazanma şansınız olmuyor. 3-4 pozisyonumuz vardı ama gol atamadık. Karşımızda da iyi bir takım vardı, geçen senenin şampiyonu, iyi bir hocaları, kurguları kaliteli ayakları var. Buradan bizim için alınan 1 puan iyidir.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.