DOLAR 32,3799 0.18%
EURO 35,0587 -0.16%
ALTIN 2.324,980,25
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Soylu’nun Ahmet Davutoğlu iddialarına Gelecek Partisi’nden yanıt
  • Haber Ondan
  • Bakan Soylu’nun Ahmet Davutoğlu iddialarına Gelecek Partisi’nden yanıt

Bakan Soylu’nun Ahmet Davutoğlu iddialarına Gelecek Partisi’nden yanıt

ABONE OL
Mayıs 25, 2021 05:28
Bakan Soylu’nun Ahmet Davutoğlu iddialarına Gelecek Partisi’nden yanıt
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, katıldığı televizyon programında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakan ve AKP Genel Başkanı olduğu dönemle ilgili bazı iddialarda bulundu. Soylu, şunları söyledi:

* Yıl 2005. Ben Başbakan Yardımcısıyım. AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu. Başbakan Davutoğlu. 7 Haziran seçimleri öncesi MYK toplantısında ‘Biz HDP ile anayasa yapabiliriz’ diye bir cümle çıktı ağzından. Hepimiz baktık. Seçim geçtikten sonra AK Parti çoğunluğu elde edemedi, tek başına iktidar kurabilme kabiliyeti oluşmadı. Ya CHP ile ya diğer siyasal partilerle bir araya gelecek. Bugünkü gibi hatırlıyorum. İlk MKYK toplantısında bugün Deva Partisi’nin başkanı Ali Babacan, “Bu işlere bakmamalıyız, şu anda ekonomiyi ayakta tutmalıyız” dedi.

* Dedim ki, ‘Bizim sorumluluğumuz bugün demokrasiyi ayakta tutmak ve hükümeti kimin kurabileceğine ait çabalarımızı gerçekleştirebilmek’. Bu seçim tamamlanmamıştır, kampanya devam etmektedir, dedim. Kasım’da da seçim oldu. Sayın Davutoğlu ve ekibi CHP’yle AK Parti’nin iktidarı için canhıraş mücadele verdiler. Bir kısım arkadaşlarımız bunun doğru olmayacağını, Türk siyasetinin doğasına aykırı olduğunu, Türkiye’yi başka bir tarafa doğru getirebileceğini ortaya koydu.

* Büyük bir mücadele başladı. Bir taraftan HDP ile anayasa yapabilme kabiliyeti ortaya koyan birisi. Dert Recep Tayyip Erdoğan. Onu külliyede enterne edip, hareketsiz halde bırakan, ABD’nin Avrupa üzerinden uyguladığı politikayı Türkiye’de hakim kılmak. Bunun doğru olmadığını söyledik. Tartışmalar o kadar şiddetli oluyordu ki, bir ara sayın Davutoğlu tam anlamıyla dengesi kayboldu, ‘Hepinizin odalarında neler konuştuğunu dinletiyorum ve biliyorum’ dedi. 7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 arasındaki süreci anlatıyorum.

GELECEK PARTİSİ’NDEN SOYLU’YA YANIT

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, sosyal medya hesabından Bakan Soylu’nun iddialarına yanıt verdi. Özcan, “Süleyman Soylu hesap vermek yerine kendini kurtarma, gündemi saptırma derdinde. Sayın Genel Başkanımız hakkındaki tüm iddiaları, yalan ve iftiradır” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilirİçişleri Bakanı Soylu'dan Sedat Peker açıklamasıİçişleri Bakanı Soylu’dan Sedat Peker açıklamasıİlginizi ÇekebilirSedat Peker'e Cemevi temsilcilerinden tepkiSedat Peker’e Cemevi temsilcilerinden tepki

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.