DOLAR 32,3555 0.26%
EURO 35,0955 -0.2%
ALTIN 2.308,511,37
BITCOIN 22873863,09%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Bakan Akar’dan Yunanistan sınırının sıfır noktasında kritik mesajlar
  • Haber Ondan
  • Bakan Akar’dan Yunanistan sınırının sıfır noktasında kritik mesajlar

Bakan Akar’dan Yunanistan sınırının sıfır noktasında kritik mesajlar

ABONE OL
Temmuz 31, 2020 09:01
Bakan Akar’dan Yunanistan sınırının sıfır noktasında kritik mesajlar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Yunanistan sınırının sıfır noktasındaki 1. Hudut Bölük Komutanlığına geldi.

Bayramlaşma töreninde konuşan Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin FETÖ, PKK/YPG ve DEAŞ olmak üzere yurt içinde ve sınır ötesinde vatana ve asil millete yönelecek her türlü tehdit ve tehlikeye karşı “ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla azim ve kararlılıkla mücadeleyi sürdürdüğünü belirtti.

“Asil milletimizin bu güzel vatanımızda rahat ve huzur içinde yaşabilmesi siz hudut kartallarının başarısına bağlı” ifadesini kullanan Akar, kahramanlık ve fedakarlıklarından dolayı Mehmetçiği kutladı.

Son dönemde yaşanan düzensiz göç ile mücadelenin aralıksız devam ettiğini vurgulayan Akar, “İnsani trajedilerin yaşanmaması için yapılması gereken ne varsa tarihimizden, atalarımızdan bize miras kalan milli ve manevi değerlerimiz ile mesleki değerlerimiz çerçevesinde büyük bir asalet ve hassasiyetle görevlerimizi yapıyoruz” diye konuştu.

(FOTO: İHA)

DOĞU AKDENİZ MESAJI

Diğer savunma ve güvenlik konularının yanı sıra Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki faaliyetlere de değinen Akar, şunları söyledi:

* Çok açık ve net şekilde biz uluslararası hukuktan, iyi komşuluk ilişkilerinden, diyalogdan, barışçıl yol ve yöntemlerin kullanılmasından yanayız. Bu konularda bize düşen ne varsa bugüne kadar yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Türkiye olarak, TSK olarak hiçbir şekilde ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, halkımızın ne de KKTC’nin Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Ege’deki hak alaka ve menfaatlerinden taviz vermemiz, geri adım atmamız söz konusu değil.

* Bu konuda son derece azimliyiz, kararlıyız ve buna muktediriz. Herhangi bir şekilde oldubittilere kimse bel bağlamasın. Türkiye’nin, KKTC’nin olmadığı herhangi bir çözümün de hiçbir şekilde çözüm olmayacağının bilinmesini istiyoruz. Yunanlı komşularımızla bazı temaslarımız var.

* Daha önce iki kez Atina’da bir kez Ankara’da toplantı yapıldı. Bunun dördüncüsünün de tekrar Ankara’da yapılmasını bekliyoruz. Toplantılarda bir takım sorunların da çözülebilmesi için elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz.

(FOTO: İHA)

PLANLI TATBİKAT VURGUSU

Ermenistan’nın 16 Temmuz’daki Azerbaycan’a saldırısını hatırlatan Akar, “Azerbaycan Türkü bizim can kardeşimizdir. Onlar bizim canımızdır, dostumuzdur, onların kederlerini ve kıvançlarını paylaşıyoruz. Bu saldıyı nefretle kınıyoruz” dedi.

Saldırıda şehit olanlara rahmet dileyen Akar, şunları söyledi:

* Şu anda bizim orada yıllık planlı tatbikatımız var. Kara ve hava kuvvetleri unsurlarımız Azerbaycan’da kardeşlerimizle birlikte kapsamlı, iki ülke silahlı kuvvetleri için de yararlı çalışmalarını sürdürüyorlar. Biz her zaman olduğu gibi Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz.

* Azerbaycan’ın güçlenmesi için yapılması gereken ne varsa bugüne kadar yaptık, imkanlarımızı bu yönde kullandık, bundan sonra da kullanmaya devam edeceğiz. Şu anda devam etmekte olan Turaz Kartalı Tatbikatı ile Türkiye-Azerbaycan Fiili Atışlı Ortak/Müşterek Tatbikatımız var.

Bunlar hep planlı tatbikatlar. Bazıları bunlara başka anlamlar yüklüyorlar. Planlı tatbikatlar yaparak oradaki eğitim faaliyetlerimizi sürdürdük, sürdürmeye devam edeceğiz. Şu anda da faaliyet başarıyla devam ediyor.

İLGİLİ HABERBakan Hulusi Akar'dan 'Yunanistan' açıklamasıBakan Hulusi Akar’dan ‘Yunanistan’ açıklaması

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.