DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ayvalık ve Burhaniye’yi fırtına ile dolu vurdu!
  • Haber Ondan
  • Ayvalık ve Burhaniye’yi fırtına ile dolu vurdu!

Ayvalık ve Burhaniye’yi fırtına ile dolu vurdu!

ABONE OL
Eylül 29, 2020 00:13
Ayvalık ve Burhaniye’yi fırtına ile dolu vurdu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ayvalık ilçesinde saat 21:00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 5 dakika süren fırtınayla birlikte etkili olan dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Cunda Adası’nda etkili olan dolu ve fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi.

Belli bir hat üzerinden geçen şiddetli fırtına ve dolu yağışı, Cunda Adası’ndan başlayıp Burhaniye’nin kırsal mahallelerine kadar uzandı. Edremit bölgesinde ise etkisini kaybetti.

BİR BELEDİYE PERSONELİ YARALANDI

Fındıktan büyük yağan şiddetli dolu nedeniyle Ayvalık’ta eski otogarda bulunan dükkanların pimapenleri zarar gördü. Cunda Adası’nda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait bilet gişesi şiddetli fırtına sırasında devrildi. Bilet gişesinde bulunan personel ise yaralandı. Olay yerine gelen bir ambulans ile Ayvalık Devlet Hastanesi´ne kaldırılan belediye personeli tedaviye alındı.

FOTO: İHA

YANGIN ÇIKTI, ELEKTRİKLER KESİLDİ

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Şu anda şiddetli fırtına ile etkili olan dolu yağışında ilçemiz genelindeki hasarı tespit etmeye çalışıyoruz.

* Aldığımız ilk bilgilere göre Ayvalık’ın Altınova Mahallesi sınırları içerisindeki Kazan Sitesi mevkiinde bir yangın meydana gelmiş.

* Cunda Adası’nda elektrik enerjisi kesintisi yaşanıyor. Şu anda ekiplerimiz sahada, dolu ve fırtınadan etkilenen vatandaşlarımıza ulaşmaya çalışıyor.

“ALLAH FELAKET VERMESİN”

Burhaniye’nin kırsal Ağacık Mahallesi’nde de yağış etkili oldu. Mahalle sakinlerinden Haticenur Tunca, “Yağış fırtınayla birlikte birden başladı. Ne olduğunu anlayamadık. Kafama sert bir şekilde dolu tanesi gelince hemen eve koştuk. Uzun zamandır bölgemizde yağış yoktu. Yağış olmasını istiyoruz ama Allah felaket vermesin” dedi.

Kırsal mahallelerde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. DHA

İLGİLİ HABERMeteoroloji'den İstanbul'a üst üste iki gün için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!Meteoroloji’den İstanbul’a üst üste iki gün için gök gürültülü sağanak yağış uyarısı!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.