DOLAR 32,4990 0.15%
EURO 34,8276 0.28%
ALTIN 2.488,221,07
BITCOIN %
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Artık havadan da DNA alınabilecek

Artık havadan da DNA alınabilecek

ABONE OL
Nisan 5, 2021 11:18
Artık havadan da DNA alınabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Araştırma ekibinin, öncelikle çıplak kör fareleri üzerinde denedikleri yöntemde; beş ila 20 dakika boyunca basınç filtreleriyle birleştirilmiş bir pompa kullanıldı. Ardından da ortaya çıkan örneklerdeki genleri bulmak için standart kitlerle çalışmaya devam edildi. Bu yöntem sadece farelerin DNA’sını (hem yuvalarında hem de geniş bir odada) saptamakla kalmadı, aynı zamanda bazı insan DNA’larını da yakaladı.

Araştırma ekibinin lideri Dr. Elizabeth Claire, çalışmayla ekolojistlerin biyolojik ortamları incelemelerine yardımcı olmayı amaçladıklarını söylerken, yeterli geliştirmelerin yapılması halinde çok daha geniş bir alanda da kullanılabileceğini belirtti. Uygulamanın; adli tıpta, bir suç mahallinde şüphelilerin belirlenmesinde, koronavirüs gibi hava yoluyla bulaşan virüslerin nasıl yayıldığını anlamakta yardımcı olabileceği bekleniyor.

Araştırma ekibi uygulamayı geliştirmek için NatureMetrics gibi özel şirketlerle de çalışıyor. Şu anda kalabalık odalarda ya da dış mekanlarda çok iyi çalışmayabileceği öngörülen uygulamanın ilerleyen zamanlarda çok daha pratik bir kullanıma sahip olması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir'Covid-19'da, mevsimsel grip mutasyonlarına olumlu kayışlar başladı'‘Covid-19’da, mevsimsel grip mutasyonlarına olumlu kayışlar başladı’

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.