DOLAR 32,3801 0.18%
EURO 35,0260 -0.2%
ALTIN 2.324,520,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Özbekistan’a hijyen yardımı!
  • Haber Ondan
  • Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Özbekistan’a hijyen yardımı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Özbekistan’a hijyen yardımı!

ABONE OL
Temmuz 22, 2020 20:39
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Özbekistan’a hijyen yardımı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Büyükşehir Belediyesi, corona virüsü ile mücadele kapsamında kardeş ülkelere hijyen desteğini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Kazakistan’dan sonra Özbekistan’a da dezenfektan ve maske desteğinde bulundu. Gelen talepler doğrultusunda Özbekistan’a 252 bin adet maske ve 5 bin litre el dezenfektanından oluşan hijyen paketleri gönderildi.

YAVAŞ: DAYANIŞMAYI SÜRDÜREREK BUGÜNLERİ AŞACAĞIZ

Türk Cumhuriyetleri ve Balkan ülkelerinden gelen yardım taleplerine kayıtsız kalmadıklarını ve ilk olarak salgının artış gösterdiği Kazakistan’a 20 bin maske ve 12 bin el dezenfektanını gönderdiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Küresel ölçekte dayanışmayı sürdürerek bugünleri aşacağız” dedi.

COVID-19 nedeniyle zor günler geçiren kardeş ülkelere yardımların devam edeceğini vurgulayan Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla, “Özbekistan’a destek olmak için Özbekistan Büyükelçiliği aracılığıyla dezenfektan ve maske gönderdik. Dayanışma ile bu zor günleri atlatacağımızı biliyor, Özbek kardeşlerimize Ankara’mızdan selamlarımızı gönderiyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Foto: Sözcü

TÜRK CUMHURİYETLERİNDEN SONRA BALKAN ÜLKELERİNE DE HİJYEN YARDIMI

Dış İlişkiler Daire Başkanı Ramazan Kabasakal, “Belediyemiz aracılığıyla Özbekistan’ın talebiyle maske ve dezenfektan yardımı yapıyoruz. Kardeş ülkelerimizde pandeminin artış göstermesi sebebiyle böyle bir yardım planlaması yaptık. Maske ve el dezenfektanlarını Özbekistan Büyükelçiliğinden gelen yetkililere teslim ettik. Gelen talepler doğrultusunda da yardımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

SIRADA KIRGIZİSTAN, HIRVATİSTAN, BOSNA HERSEK VE KKTC VAR

Ankara Büyükşehir Belediyesi kısa süre içinde Kırgızistan, Hırvatistan ve Bosna Hersek başta olmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne de hijyen yardımlarını gönderecek.

Foto: Sözcü

İLGİLİ HABERYavaş: Halkta güven duygusunu inşa ettikYavaş: Halkta güven duygusunu inşa ettik İLGİLİ HABERKılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sert sözler: Her gelen seni aldatmışKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a sert sözler: Her gelen seni aldatmış

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.