DOLAR 32,5970 0.35%
EURO 34,8065 0.16%
ALTIN 2.511,161,09
BITCOIN 20928411,94%
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Almanya, koronavirüs benzeri salgınlara karşı yapay zeka merkezi kurdu

Almanya, koronavirüs benzeri salgınlara karşı yapay zeka merkezi kurdu

ABONE OL
Şubat 23, 2021 11:59
Almanya, koronavirüs benzeri salgınlara karşı yapay zeka merkezi kurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok bilimsel araştırma yapılıyor. Üstelik aşı ve diğer çalışmalar için yapay zeka ve süper bilgisayarlardan faydalanılıyor. Robert Koch Enstitüsü (RKI), Almanya’nın Wildau kentinde salgınlara karşı yapay zeka merkezi kurdu. Robert Koch Enstitüsü’nün (RKI) Başkanı Lothar Wieler,  geçen ay inşaatına başlanan yapay zeka merkezinin, birkaç ay içinde kullanıma hazır hale geleceğini bildirdi. Amaçlarının, halk sağlığı araştırmaları için büyük veri kaynaklarını yapay zeka tabanlı teknolojilerle kullanılabilir hale getirmek olduğunu belirten Wieler, söz konusu merkezle RKI’nın, salgınları daha kapsamlı bir şekilde analiz etmek, hastalıkların zorluklarını daha iyi hesaplamak ve erken uyarı sistemleri geliştirmek istediğini aktardı. yapay zeka RKI’nın, laboratuvarlarda topladığı verileri diğer veri kaynaklarıyla (hava durumu raporları, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarındaki raporlar veya Federal İstatistik Dairesi gibi) ilişkilendireceğini bildiren Wieler, “Bu şekilde, virüsler hakkında daha önce bilmediğimiz durumları öğrenebiliriz. Örneğin, yeni mutasyonlar söz konusu olduğunda ne kadar tehlikeli olduklarını çok daha hızlı hesaplamak mümkün olacak.” ifadelerini kullandı.

Wieler, merkezde ilk başta 101 veri bilimcisi istihdam edeceklerini ve Wildau Teknik Üniversitesi ile iş birliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.