DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN %
İstanbul
13°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKP’li belediyeden CHP’li vekilin iddialarına açıklama
  • Haber Ondan
  • AKP’li belediyeden CHP’li vekilin iddialarına açıklama

AKP’li belediyeden CHP’li vekilin iddialarına açıklama

ABONE OL
Mayıs 29, 2021 17:47
AKP’li belediyeden CHP’li vekilin iddialarına açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nde 21/B maddesi kapsamına sokularak 25 ihale yapıldığını ve adrese teslim ihalelerin bir kişiye ait şirketlere verildiğini iddia etmişti. Adıgüzel’in iddialarına Ordu Büyükşehir Belediyesi, yazılı açıklama yaparak cevap verdi.

“BÜTÜN İHALELER KANUNLARA UYGUN”

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Adıgüzel’in iddialarının asılsız ve kamuoyunu yanıltıcı olduğu savunularak şöyle denildi:

* ORKENT şirketi, Ordu Büyükşehir Belediyesi iştirakidir. Türkiye Ticaret Sicil Gazetesinin 11 Ocak 2021 tarih ve 10242 sayılı nüshasının 1163’üncü sayfasındaki tescile göre tek ortaklı olarak kurulmuş olup, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin bir diğer iştiraki olan OREN A.Ş ‘ye aittir.

* Ayrıca Ordu Büyükşehir belediyesinin OREN A.Ş haricinde, ORBEL, ORTUR, ORYAZ, ORTAR adlı şirketleri olup her bir şirket Türkiye’ye örnek olacak çalışmalar yapmaktadır.

* Bununla birlikte belediye bünyesinde yapılan bütün ihaleler Kamu İhale Kanunu ve usullerine uygun olarak yapılmaktadır.

İlginizi ÇekebilirCHP'li vekilden vahim iddia: AKP'li belediyeden aynı şirkete büyük kıyak...CHP’li vekilden vahim iddia: AKP’li belediyeden aynı şirkete büyük kıyak…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.