DOLAR 32,3555 0.26%
EURO 35,0955 -0.2%
ALTIN 2.308,511,37
BITCOIN 22873863,09%
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

AKP, Şile’de denize nazır araziyi ‘yatırımcıya’ uygun hale getirdi
  • Haber Ondan
  • AKP, Şile’de denize nazır araziyi ‘yatırımcıya’ uygun hale getirdi

AKP, Şile’de denize nazır araziyi ‘yatırımcıya’ uygun hale getirdi

ABONE OL
Ekim 16, 2020 01:20
AKP, Şile’de denize nazır araziyi ‘yatırımcıya’ uygun hale getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Şile Belediyesi mülkiyetinde bulunan denize 150 metre mesafede bulunan kısmen ağaçlarla kaplı arazinin imarı, İBB Meclisi’nde AKP-MHP grubunun oyları ile değiştirildi.

Arazinin “turistik tesis” olan imar fonksiyonunun,  “turizm konut” olarak değiştirilmesi teklifine CHP-İYİ Parti karşı çıktı.

Konu ilgili söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, plan değişikliği gerekçesinin raporda “Parsel 3.5 hektar alana sahip olup turizm tesisleri fonksiyonuna göre gerçekleştirilecek turizm faaliyetinin maliyeti yüksek olacağı için tek bir yatırımcıya uygun değil. Deniz kıyısına 150 metre mesafede, manzara noktasına sahip, ekonomik getirisi yüksek olan parsel 2013 yılından beri kullanılamayarak atıl vaziyette kaldı” şeklinde yazıldığını aktardı.

Balyalı “Ne anlıyoruz buradan? Şile Belediyesi mülkiyetinde bulunan bu parseli plan değişikliği yaparak satacak. Sonuç itibariyle aylardır İBB’nin satışlarına karşı çıkan, mallarını mülklerini park ilan eden, benzer bir konuda CHP’li belediyelerin taleplerini yerine getirmeyen AK Parti buna ‘evet’ diyor. Burası yıllar içinde adım adım satışa hazır hale getirilmiş” diye konuştu.

“30 YIL SATILAMAZ” NOTU EKLENSİN

CHP’li Meclis Üyesi Mesut Kösedağı da “Anladığımız kadarı ile Şile Belediyesi işletecek, kamuda kalacak” diyerek plan notlarına “30 yıl satılamaz, alt kiracıya devredilemez” notu eklenmesini önerdi.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Yüksel Akyol da “Şile Belediyesi, işletecek-kullanacak demedim. Oradaki meclisin iradesi karar verir. Tek başına Şile Belediyesi’nin inşa etme şansı yok. Bu boyutta yatırımcı da bulamıyor. Kaynak üretilebilmesi için düzenleme yapılıyor” dedi.

İlginizi ÇekebilirİBB Meclisi'nde TÜGVA tartışması: Vakıfçılık devletin cebinden olmazİBB Meclisi’nde TÜGVA tartışması: Vakıfçılık devletin cebinden olmaz

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.