DOLAR 32,5530 0.11%
EURO 34,9245 0.68%
ALTIN 2.431,50-0,04
BITCOIN 21730560,77%
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener’e ziyaretinin sebebini açıkladı: Hem nezaket hem dayanışma
  • Haber Ondan
  • Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener’e ziyaretinin sebebini açıkladı: Hem nezaket hem dayanışma

Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener’e ziyaretinin sebebini açıkladı: Hem nezaket hem dayanışma

ABONE OL
Mart 11, 2021 03:11
Ahmet Davutoğlu, Meral Akşener’e ziyaretinin sebebini açıkladı: Hem nezaket hem dayanışma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e destek ziyareti için Genel Merkez binasından yürüyerek İYİ Parti Genel Merkezi’ne geldi. Liderler heyetleriyle bir arada görüşme gerçekleştirdi. İki lider görüşmenin ardından kısa bir basın açıklamasında bulundu.

Akşener, “Bir nezaket ziyaretinde bulundu sayın başbakanımız arkadaşlarıyla birlikte. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Komşuyuz biz. En güzeli de yürüyerek geldiler” dedi.

“EN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE KINIYORUZ”

Davutoğlu ise ziyaretin sebebini şöyle açıkladı:

* Hem nezaket hem dayanışma. Açık bir şekilde ifade etmek isterim ki Türk siyasetinin bugün en fazla ihtiyaç hissettiği nitelik nezakettir.

* Nezaketi de en çok göstermesi gereken siyasi liderlerdir. Siyasi kadrolardır. Hele hele kadınlar gününün idrak ettiği bir haftada sayın genel başkana dönük olarak kullanılan bazı ifadeler karşısında Gelecek Partisi olarak açık ve net bir şekilde kendisiyle dayanışma içinde olduğumuzu ifade etmeye geldik.

* Türk siyaseti nezaketle kalite kazanır. Özellikle hashtag ile bizim haya ettiğimiz bazı şeylerin kullanılması, bugün sayın genel başkanın bunu son derece cesur ve nazik bir şekilde ifade ederek kınamasını biz de destekliyoruz. Biz de en şiddetli şekilde bu ifadeleri kınıyoruz.

* Türk siyasetine getirilen bu seviyesizlik karşısında da sayın genel başkana ve arkadaşlarına mutlak anlamda destek veriyoruz.

DAVUTOĞLU, BABACAN’I ZİYARET EDECEK

Davutoğlu’nun yarın saat 13:30’da DEVA Partisi Genel Merkezinde Genel Başkan Ali Babacan ve beraberindeki heyeti ziyaret edeceği de duyuruldu.

İki lider takriben saat 14:30’da basın toplantısı düzenleyerek soruları cevaplandıracak.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Meral Akşener için ‘Fosforlu Cevriye’ ifadesini kullanmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında bu konuya değinerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çok ses getiren bir konuşma yapmıştı.

Akşener, “Seni milletin huzurunda Allah’a şikayet ediyorum sayın Erdoğan. Ölüm olsa da sonunda mücadele etmezsem namerdim. Öldürülsem de, tehdit edilsem de, tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim” ifadelerini kullanmıştı.

İlginizi ÇekebilirDavutoğlu'ndan hükümete sert eleştiri: Başınız neden eğiliyor?Davutoğlu’ndan hükümete sert eleştiri: Başınız neden eğiliyor?

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.