DOLAR 32,3410 0.27%
EURO 35,1240 -0.04%
ALTIN 2.300,871,04
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’nin ambargo kararına AKP’den sert tepki
  • Haber Ondan
  • ABD’nin ambargo kararına AKP’den sert tepki

ABD’nin ambargo kararına AKP’den sert tepki

ABONE OL
Eylül 2, 2020 10:41
ABD’nin ambargo kararına AKP’den sert tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimi’ne yönelik silah ambargosunu kaldırması kararını değerlendirdi.

Çelik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* ABD’nin Kıbrıs Rum Yönetimine yönelik silah ambargosunu kaldırması tümüyle yanlış bir karardır. Rum yönetimi Ada’da istikrarsızlığı ve çözümsüzlüğü üreten taraftır. Bu karar, Rum yönetiminin hukuksuz taleplerini teşvik etmektir.

* Türkiye ve KKTC, hukuk, diplomasi ve hakkaniyet dışında hiçbir yolla karar almaya zorlanamaz. Biz hakkaniyet temelinde müzakereden yanayken, Yunanistan korsan anlaşmalarla bu zemini tahrip etmiştir. Güney Kıbrıs Yönetimi asla Kıbrıs Türklerinin haklarını gaspedemez.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik
FOTO: DHA

* Türkiye garantör ülke olarak KKTC’nin hak ve menfaatlerini korumaya muktedirdir. Cumhurbaşkanımızın mesajı açıktır; hak ve menfaatlerimiz konusunda hiçbir dayatmayı kabul etmeyiz ve asla taviz vermeyiz. Türkiye, KKTC’ye yapılmak istenen hiçbir haksızlığa izin vermeyecektir.

İLGİLİ HABERABD, Güney Kıbrıs'a uygulanan silah ambargosunu kaldırdı!ABD, Güney Kıbrıs’a uygulanan silah ambargosunu kaldırdı!

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.