DOLAR 32,4321 -0.17%
EURO 34,6911 -0.33%
ALTIN 2.397,95-1,51
BITCOIN 1970914-3,02%
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Somali’deki saldırının kurbanı ev kredisini ödeyebilmek için gitmiş
  • Haber Ondan
  • Somali’deki saldırının kurbanı ev kredisini ödeyebilmek için gitmiş

Somali’deki saldırının kurbanı ev kredisini ödeyebilmek için gitmiş

ABONE OL
Ocak 4, 2021 14:15
Somali’deki saldırının kurbanı ev kredisini ödeyebilmek için gitmiş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mogadişu-Afgoye yolunun inşaatını üstlenen Türk şirketinin çalışanlarına yönelik yapılan bombalı saldırıda, 2 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Yaşamını yitiren Erdinç Genç ve Selim Aydoğdu’nun cenazeleri Türk Hava Yolları (THY) ait uçakla Mogadişu’dan İstanbul’a getirildi. Cenazelerin yanı sıra saldırıda yaralanan işçilerden Ömer Aydoğdu, Yavuz Ercan, İmdat Uzuncaköse ve Şakir Çetinkaya da aynı uçakla yurda döndü.

Saldırıda yaşamını yitiren Erdinç Genç ve Selami Aydoğdunun cenazeleri toprağa verileceği Çoruma getirildi. Erdinç Genç’in cenazesi, ilçeye bağlı Aşdağul beldesinde, Selami Aydoğdu ise Mecitözü ilçesine bağlı Çayköy köyünde toprağa verildi.

DÜĞÜN SONRASI BABASINININ YANINA GİTMİŞ

Saldırıda hayatını kaybeden Selami Aydoğdu’nun 6 ay önce evlendiği, corona virüsü salgını nedeniyle düğün yapamadığı bildirildi. Aydoğdu’nun ev kredisini ödemek için babasıyla birlikte Somali’ye çalışmaya gittiği öğrenildi.

Bombalı saldırıda oğlu Selami Aydoğdu’yu kaybeden kendisi de yaralı kurtulan baba Ömer Aydoğdu, yaşadıkları o anları şu sözleri anlattı:

* Beraberdik, aynı yerdeydik. Diyecek söz yok. Terörü lanetliyorum. Ekmek parası için oğlumla gitmiştik, bu olayla karşılaştık. Olmasa iyiydi ama olan oldu. Yapacak bir şey yok.

* Bu saldırı Türklere yapılan bir saldırıdır. 5,5 aydır ordayız. Daha önce de saldırı oldu, 2 arkadaşımızı kaybettik. Evladım 2 aylık evliydi. Yanıma geldi ‘baba birlikte çalışalım’ diye. ‘Gelme oğlum’ dedim. Annesini, kardeşlerini devreye soktu illa geldi. Ve bu olay geldi başımıza.

Foto: DHA

6 AYLIK EŞE GÖZYAŞLARIYLA VEDA ETTİ

Selami Aydoğdu için memleketi Çorumun Mecitözü ilçesine bağlı Çayköy köyünde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye bombalı saldırıda oğlunu kaybeden kendisi de yaralı kurtulan baba Ömer Aydoğdu ile Selami Aydoğdu’nun geçen yıl haziran ayında evlendiği İrem Aydoğdu ve yakınları katıldı.

Cenazede acılı aile, taziyeleri kabul ederken, İrem Aydoğdu da uzun süre gözyaşı döktü. Cenaze törenine katılan anne Sevil ve eşi İrem Aydoğdu ayakta durmakta güçlük çekti. Annesinin Türk bayrağına sarılı tabuta bakarak “Yavrum bizi bırakıp nerelere gidiyorsun? Hani bizi arayıp halimizi soracaktın? Sesine hasret kaldın yavrum” feryatları yürekleri dağladı.

Selami Aydoğdu’nun cenazesi, salgın tedbirlerine uygun kılınan namazın ardından köydeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Foto: DHA/ Saldırıda hayatını kayden Selami Aydoğdu’nun babası Ömer Aydoğdu da aynı saldırıda yaralandı.

3 AY ÖNCE ARKADAŞLARIYLA GİTMİŞ

Somali’de bir Türk yol yapım firmasının şantiyesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybeden Erdinç Genç’in ise, 3 ay önce Çorum’dan arkdaşlarıyla çalışmak için ilk kez Somali’ye gittiği öğrenildi.

Cenazesi memleketi Çorum’un Ortaköy ilçesine getirilen Erdinç Genç’in ağabeyi Hidayet Genç, teröre tepki göstererek şöyle konuştu:

* 7-8 arkadaş olarak Somaliye çalışmaya gitmişlerdi. Çalışma esnasında bir canlı bomba terör eylemiyle patlama oldu, kardeşim ağır yaralanmış. Hastanede ameliyat sonrası maalesef acı haber bize ulaştı.

* Dün cenazemizi aldık. Allah kimsenin başına vermesin, zor bir durum. Evli, 3 çocuğu var. Ailesini tek kendisi geçindiriyordu. İlk defa yurt dışına gitti. Yakın arkadaşları da vardı. Terörü her yerde lanetliyoruz. Çok üzgünüz. Artık dini vecibelerimizi yerine getireceğiz. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.