DOLAR 32,5860 0%
EURO 34,8662 -0.07%
ALTIN 2.426,66-0,24
BITCOIN 2155536-0,30%
İstanbul
21°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

3 bin kişilik barış yemeği

3 bin kişilik barış yemeği

ABONE OL
Ağustos 15, 2021 19:26
3 bin kişilik barış yemeği
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Derik ilçesine bağlı kırsal Ilıca Mahallesinde akraba olan Karataş ile Kömürcü aileleri arasında geçen yıl çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.

50 KUZU KESİLDİ

İki aile arasında başlayan husumet, ilçedeki kanaat önderlerinin araya girmesi ve düzenlenen barış yemeğiyle son buldu. 3 bin kişinin katıldığı yemekte 50 küçükbaş kesilerek davetlilere ikram edildi.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hicabi Aytemür ve AKP İl Başkanı Faruk Kılınç’ın da katıldığı yemek sonrası taraflar Kuran-ı Kerim altından geçerek barış yemini etti.

“BARIŞ OLMADAN İNSANLIK OLMUYOR”

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Hicabi Aytemür, barış olmadan insanlığın olmadığını belirterek, “Barışa vesile olan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Kanaat önderi Şeyhmus Necimoğlu da, iki aile arasında ikinci bir olayın yaşanmaması için yaşlılar ve ilçedeki diğer kanaat önderleriyle birlikte barışı sağlamak için çok çaba sarf ettiklerini söyledi.

Ilıca Mahallesi Muhtarı Esat Karataş ise, iki aile arasındaki husumetin barışla sonuçlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu vesileyle 50 kuzu kestik. 6 dev kazanda kaynadı, konuklara ikram edildi. 3 bin kişi civarında bir katılım sağlandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu. DHA

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.