DOLAR 32,5577 0.04%
EURO 34,9394 0.19%
ALTIN 2.439,720,70
BITCOIN %
İstanbul
20°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti
  • Haber Ondan
  • 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti

3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti

ABONE OL
Mayıs 25, 2021 17:30
3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HSK Birinci Dairesi, 3 bin 70 hakim ve savcıyı kapsayan Adli ve İdari Yargı 2021 Yılı Ana Kararnamesi’ni tamamladı. Kararnameye göre, 3 bin 70 hakim ve savcının görev yeri değişti.

Kararnameyle, Zonguldak, Denizli, Sakarya, Giresun, Aydın, Çanakkale, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Trabzon, Edirne, Erzurum, Amasya, Elazığ, Nevşehir, Erzincan, Çankırı, Kırklareli, Kütahya, Burdur, Kastamonu, Ağrı, Bayburt, Iğdır, Hakkari, Tunceli ve Kilis olmak üzere 26 ilin Cumhuriyet Başsavcıları değişti.

Bu illerden, Afyon Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına, İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikol Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığına, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak Edirne Cumhuriyet Başsavcılığına, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Örenci Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığına atandı.

ANKARA’DA İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK

Kararnameyle Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Ali Kuşçuoğlu ve Bülent Kayaş, Yargıtay Cumhuriyet Savcılığına atanırken, Ankara Cumhuriyet Savcıları Murat Özcan ile Erkan Yüksel Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak atandı. İstanbul, Ankara ve İzmir Cumhuriyet Başsavcıları ise görevlerinde kaldı.

7 ÜYESİ TBMM’DE BELİRLENDİ

Hakim ve Savcılar Kurulu’na TBMM’nin göndereceği 7 üye için TBMM Genel Kurulunda seçim yapıldı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç, HSK üye seçiminin kapalı kapılar ardında yapıldığını iddia etti. Daha sonra HDP grubu Genel Kurulu terk etti.

5 milletvekilinden oluşan Tasnif Komisyonunun oluşturulduğu Genel Kurulda, Ergün Şahin, Bilal Temel, Hamit Kocabey, Aysel Demirel, Sinan Esen, Cumhur Şahin ve Ömür Topaç HSK’ya üye olarak seçildi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu üyeliği için 118 başvuru yapılmıştı. Bunlardan ikisinin yeterli şartları taşımadığı gerekçesiyle adaylıkları düşmüştü. Bir kişi de dilekçe vererek adaylıktan çekilmişti. TBMM Genel Kuruluna 21 adayın ismi gelmişti. İlk turda üçte iki çoğunluk arandı.

ADALET BAKANI GÜL’DEN AÇIKLAMA

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, şu ifadeleri kullandı:

* Hakimler ve Savcılar Kurulunun TBMM kontenjanına ayrılan üyeleri, demokrasi ve uzlaşma zemininde, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı temelinde belirlendi.

* Bu olumlu tabloya emek ve katkı sunan tüm siyasi partilere ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum.

İlginizi ÇekebilirZirvede “7 HSK üyesi seçimi” sıkıntısıZirvede “7 HSK üyesi seçimi” sıkıntısıİlginizi ÇekebilirHSK ikiye bölünsün, işe alımda mülakat kalksınHSK ikiye bölünsün, işe alımda mülakat kalksın

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.