DOLAR 32,3317 0.24%
EURO 35,0963 -0.12%
ALTIN 2.298,600,94
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

11 işçinin hayatına karşılık 4 sanık için 22’şer yıl hapis istendi
  • Haber Ondan
  • 11 işçinin hayatına karşılık 4 sanık için 22’şer yıl hapis istendi

11 işçinin hayatına karşılık 4 sanık için 22’şer yıl hapis istendi

ABONE OL
Ekim 9, 2020 12:57
11 işçinin hayatına karşılık 4 sanık için 22’şer yıl hapis istendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya yangında hayatını kaybeden işçilerin yakınları ve taraf avukatları katıldı. Müşteki avukatları sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

YATAKLAR ÇIKIŞI ENGELLEYECEK ŞEKİLDE DÜŞTÜ

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, Marmarapark Alışveriş Merkezi’nin inşaatında taşeron şirket olan Kaldem Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin işçilerinin kaldığını belirtti.

Savcı mütalaasında olay sonrasında yapılan incelemelere değinerek polyester malzemeden yapılma ateşe dayanıklı olmayan brandayla kaplı olan, tek çıkış kapısı bulunan soğuk girişini önlemek üzere arkasının suntayla kapatıldığı içerisinde tavandan sarkıtma 3 adet ısıtıcının ve yerde 2 adet su ısıtıcı makinenin bulunduğunu vurguladı.

Tavandan geçen elektrik kablosundan çıkan kıvılcım ile birlikte çadır içinde kapının yanında sıralı vaziyette bulunan elektrik kablosuna 2-3 cm mesafe olan sünger yatakların bir anda alev aldığını belirten savcı, çıkışı engelleyecek şekilde yatakların kapının önüne düşmesi neticesinde 11 işçinin öldüğünü belirtti.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA 4 SANIK KUSURLU BULUNDU

Bilirkişi raporunda sanıklar Mehmet Altun, Kadir Altun, Abdullah Altun ve Şaban Bakırcı’nın kusurlu bulunmasına değinen savcı, aynı raporda sanıklar Cem Yıllar, Hikmet Tezcan, Hakan Mintaş, Yalçın Arıcı, Cemal Birol Meral, Nuri Şener Tığlı, Ömer Faruk Gülmez, Ahmet Selahattin Sakarcan, Orhun Kartal, Vehbi Engin Öztürk ve Coşkun Yılmaz’ın kusurlarının bulunmadığının bildirildiğini ifade etti.

Savcı mütalaasında bilirkişi raporunda kusurlu bulunan Mehmet Altun, Kadir Altun, Abdullah Altun ve Şaban Bakırcı’nın “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan 2’şer yıl 8’er aydan 22’şer yıl 6’şar aya kadar ayrı ayrı cezalandırılmalarını istedi.

Savcı mütalaasında bilirkişi raporunda kusurları bulunmayan 11 sanığın da beraatini talep etti. Sanık avukatlarının beyanlarının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. (DHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.