DOLAR 32,3437 0.27%
EURO 35,1444 0%
ALTIN 2.311,641,51
BITCOIN 22908352,70%
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

10 şehidimiz için başsağlığı mesajları
  • Haber Ondan
  • 10 şehidimiz için başsağlığı mesajları

10 şehidimiz için başsağlığı mesajları

ABONE OL
Mart 5, 2021 02:36
10 şehidimiz için başsağlığı mesajları
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre 10 asker şehit oldu.

Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere bugün saat 13.55’te kalkış yapan Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na ait Cougar tipi bir helikopter ile saat 14.25’te irtibat kesildi.

Arama çalışmaları sonucunda helikopterin kaza kırıma uğradığı tespit edildi. Helikopterde bulunan askerlerden 10’u şehit oldu, 3’ü ise yaralandı.

KORGENERAL OSMAN ERBAŞ DA ŞEHİT OLDU

Şehit olan askerlerden birinin Elazığ 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş olduğu öğrenildi. Korgeneral Erbaş, yaklaşık 5 yıldır 8. Kolordu Komutanlığını yürütüyordu.

ERDOĞAN BİLGİ ALDI, BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazayla ilgili Bakan Akar’dan bilgi aldı.

Kazanın duyulduğu ilk andan itibaren arama kurtarma çalışmalarını yakından takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı diledi, yaralı askerlere şifa temennisinde bulundu.

MERAL AKŞENER, HULUSİ AKAR’I ARADI

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, helikopter kazasıyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı telefonla aradığı, kaza ile ilgili bilgi alan Meral Akşener’in Milli Savunma Bakanlığı şahsında, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve milletimize başsağlığı dilediği açıklandı.

ART ARDA BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

10 askerin şehit olduğu haberinin ardından başsağlığı mesajları paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Bingöl’den Tatvan’a gitmek üzere havalanan helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman askerlerimizin acısı yüreklerimizi yaktı. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar: Türkiye’de Bingöl’den Tatvan’a gitmekte olan Kara Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri helikopterin düşmesi sonucu 9 askerimizin şehit olduğunu, 4 askerimizin de yaralandığını büyük ve derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Şahsım ve Kıbrıs Türk halkı adına yaralı askerlerimize acil şifalar dilerken, şehit düşen askerlerimize rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı dilerim.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Bitlis’te düşen askeri helikopterde şehit olan dokuz askerimize Allah’tan rahmet, keder-dide ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralı dört askerimize acil şifalar diliyorum. Acımız büyük. Başımız sağ olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Bitlis Tatvan’da, helikopterin düşmesi sonucu Şehit düşen askerlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, Milletimize ve ailelerine başsağlığı diliyorum…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bitlis’ten gelen acı haberle yüreğimiz dağlandı. Askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, aileleri ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Bingöl’den Tatvan’a gitmek için bugün öğleden sonra kalkış yapan Kara Kuvvetleri’ne ait askeri bir helikopter bir müddet sonra kaza kırıma uğramıştır. Üzülerek ifade etmeliyim ki, 8’inci Kolordu Komutanımız Korgeneral Osman Erbaş’la birlikte dokuz kahramanımız şehit olmuştur. Söz konusu kaza kırımda dört kahramanımız da yaralanmıştır. Milletimizi acıya ve hüzne boğan bu elim hadisede şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralanan kahramanlarımıza şifalar diliyorum. İnanıyorum ki bu zor günleri de birlik ve kardeşlikle aşacağız. Türk milletinin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, şehitlerimizin ailelerinin ve hepimizin başı sağ olsun diyorum. Rabbim’den niyazım, sabır ve metanetimizi arttırması, böylesi felaketlerden milletimizi ve güvenlik güçlerimizi korumasıdır. Vatan sağ olsun.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Bitlis Tatvan’da askerî helikopterin düşmesi sonucu şehit olan kahraman evlatlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun…

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Bitlis’te meydana gelen askeri helikopter kazasını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Kazada hayatını kaybeden 9 şehidimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Milletimizin başı sağ olsun! Tatvan’da meydana gelen helikopter kazasında şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifa diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: Bingöl’den gelen acı haberle yüreğimize ateş düştü. Bingöl’den Tatvan’a gitmekte olan askeri helikopterimizin düşmesi sonucu şehit düşen kahraman evlatlarımızın her birine Allah’tan rahmet diliyor, acılı ailelerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici: Bitlis’te KKK ait askeri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden dokuz şehidimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin mekanı cennet olsun. Ülkemize ve milletimize büyük geçmiş olsun.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: Bitlis’ten Tatvan’a giden askeri helikopterin kazaya uğraması sonucu 9 kahraman askerimiz şehit oldu, 4 askerimiz yaralandı. Milletimizin ve Kahraman Silahlı Kuvvetlerimizin başı sağolsun. Şehitlerimize rahmet olsun. Yaralılarımıza acil şifa diliyoruz.

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı: Acımız büyük. Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

Milliyetçi Hareket Partisi: Bitlis Tatvan bölgesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu 9 askerimiz Şehit, 4 askerimiz yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Yine yüreklerimiz yandı. Bitlis’te askeri helikopterimizin düşmesi sonucu 9 askerimizin şehit düştüğünü derin bir üzüntüyle öğrendim. Şehit olan Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize ise acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Bitlis’te düşen askeri helikopterde şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum. Milletimizin başı sağolsun.

İlginizi ÇekebilirAskeri helikopter düştü: Şehit sayısı 10'a yükseldiAskeri helikopter düştü: Şehit sayısı 10’a yükseldi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.